birtheweeghmans11@hotmail.com
0473/238.777
Grote Markt 35, Tienen (Het Fundament)
  • Jazzballet

Jazzballet, ook wel jazzdans of jazzdance genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser. Ook wordt er gebruikgemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met summiere isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken (heupen).

De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Het karakter van de jazzdans is dus eclectisch, wat wil zeggen dat het bewegingselementen uit andere danstechnieken en stijlen mengt. Deze elementen worden in de danstraining en choreografie gecombineerd met de kenmerkende authentieke jazzelementen.

  • Salsa

Salsa is een zeer populaire dans van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong. De naam komt van een populair radioprogramma gesponsord door een fabrikant van pikante tomatensaus. Het is ook mooi meegenomen dat de dans meer sensueel – pikanter – is dan de meeste andere Latijns-Amerikaanse dansen

  • Kleuterdans

Begint je kleuter spontaan te dansen als het muziek hoort? Lees dan beslist even verder!

Tijdens kleuterdans krijgt uw kleuter creatieve dans- en bewegingslessen die op fantasierijke wijze de lichamelijke ontwikkeling bevorderen. Kinderen kunnen bij ons terecht voor lessen die op een professionele maar ook speelse manier gegeven worden. Tussendoor worden er spelletjes gespeeld op muziek om bijvoorbeeld het ritme goed te leren aanvoelen.

 

  • Streetdance

Streetdance is de dans van de straat. Deze dansvorm is erg populair bij jongeren en ziet er ook fantastisch uit. Streetdance ontwikkelde zich op straat, niet in dansscholen of dansinstituten. Streetdance valt binnen de hiphop cultuur op een eigen plekje tussen funkydance en breakdance. Eigenlijk is een uitleg over streetdance overbodig, aangezien je streetdance vaak terug ziet in films zoals Honey, streetdance 3D, You got served, maar ook vele dansprogramma’s zoals so you think you can dance, America’s best dancecrew en the Ultimate Dance Battle.

Address:
Grote Markt 35, 3300 Tienen (Het Fundament)
Phone:
0473/238.777
Email:
birtheweeghmans11@hotmail.com